Η φορητη συγκολλητική με καζανάκι κόλλας και τα πλεονεκτήματα της

by Theodore Moraitis on May 16, 2021

Τα  συγκολλητικά χειρός  μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον ξυλουργό μεταφόμενα με το χέρι γύρω από το κομμάτι εργασίας  ή σταθερό τοποθετώντας το σε ένα συμβατό τραπέζι και κολλώντας το κομματι πανω σε αυτο σε μία ευθεία.Αυτό το εύχρηστο μηχάνημα χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους και για πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Παρά τη εξειδίκευση των αναγκών  κάθε ξυλουργού, μερικές βασικές οδηγίες θα  βοηθήσουν να προσδιορίσουμε αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μηχάνημα γύρω από το κομματι η σε σταθερό τραπεζι


Εάν είναι δυνατόν, και ειδικοτερα αν δεν έχουμε στρογγυλα κομματια το σταθερό τραπέζι έχει τα επόμενα 2 πλεονεκτήματα.1)Δεν χρειάζεται να κάνουμε σύσφιξη του κομμάτιου αφου θα δουλευτεί πάνω στο τραπέζι

2)Δεν χρειάζεται Προ-μέτρηση και κοπή του pvc στο ακριβές μήκος.

Σε περιπτώσεις βεβαια που θα χρειαστει να μετακινήσουμε το μηχανημα στο κομμάτι τότε τα παραπάνω βήματα θα χρειαστουν.


Αν υπάρχει επιλογή για να κολλήσει πανω στο τραπεζακι της τότε καλύτερα αφου γλυτώνουμε χρόνο εργασίας και είναι πιο εύκολο.Από την άλλη και μεταφερόμενη στο κομμάτι λειτουργεί καλά και παράγει την ίδια ποιότητα, οπότε είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η σύσταση βασίζεται κυρίως ως προς στην ώρα που γλιτώνουμε απο αυτη την διαδικασία.


Το υπόλοιπο αυτού του άρθρου θα παράσχει βασικές οδηγίες για τον προσδιορισμό του κατά πόσον μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Στρογγυλά η και ίσια κομμάτια.

συγκόλληση  ίσιων κομματιών

 Η συγκολλητική μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το τραπεζάκι της για ίσια κομμάτια. Από την άλλη όμως μπορεί να έχουμε κάποια κομμάτια τα οποία μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγάλα σε αυτή την περίπτωση ο ξυλουργός μπορεί να φτιάξει ένα έξτρα τραπεζάκι το οποίο να  συμπληρώνει το μικρό της συγκολλητικής και να μπορεί εύκολα να δουλέψει τα πιο μεγάλα κομμάτια.

 Συγκόλληση στρογγυλων κομματιών  η με σχήμα

 το μεγαλύτερο ποσοστό των  ξυλουργών έχουν κάποια συγκολλητική με τραπέζι για τα ίσια τους κομμάτια από την άλλη όμως όταν τα κομμάτια αυτά είναι στρογγυλά η με καμπύλο σχήμα τότε τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα σε αυτή την περίπτωση η φορητή συγκολλητική είναι ιδανική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε με το τραπεζάκι της είτε  χειροκίνητα ειδικά σε περιπτώσεις που τα κομμάτια Είναι αρκετά μεγάλα και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή!

  Συμπέρασμα

 η φορητή συγκολλητική είναι ένα πολύ εύχρηστο μηχάνημα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ευθεία αλλά και για στρογγυλά κομμάτια. Για αυτό της το πλεονέκτημα λοιπόν και την  ευχρηστία  της βέβαια ο ξυλουργός μπορεί να την χρησιμοποιήσει ακόμα και αν έχει ήδη μία συγκολλητική στο μαγαζί ως συμπληρωματική για περιπτώσεις που ίσως να μη θέλει να διακόψει την παραγωγή του αλλά και για περιπτώσεις   που έχει στρογγυλά κομμάτια αλλα και κάποια ιδιαίτερα και θέλει  να τα κολλήσει τα οποία βέβαια συναντούμε συχνότερα τους φίλους μας επιπλοποιους.

LEAVE A COMMENT

Please note, comments must be approved before they are published


BACK TO TOP